Categories
Timp Liber

Peisaje uluitoare ale Norvegiei la un muzeu din Cercul polar polar care are forma unei balene

Puteti viziona balenele si puteti experimenta peisajele uluitoare ale Norvegiei la un muzeu din Cercul polar polar care are forma unei balene.

Studioul de arhitectura danez Dorte Mandrup a lansat noi imagini pentru un punct de vedere si centru de educatie care urmareste balenele, care are forma unei balene.

Numit Balena, centrul va fi situat in Andenes, pe insula Andoya, la aproximativ 300 km nord de Cercul polar polar. Andoya este locul perfect pentru observarea balenelor datorita canionului din adancimea zonei, ceea ce face posibil ca balenele cu dinti mari sa se hraneasca aproape de tarm. Canionul ajuta, de asemenea, balenele sa navigheze in timpul modelelor lor de migratie anuala.

Viziunea lui Dorte Mandrup pentru cladire este de a crea un loc care sa se integreze perfect in peisajul sau.

Intr-o discutie cu Insider, fondatorul si directorul creativ Dorte Mandrup a descris cladirea ca pe o oda aproape poetica pentru imprejurimile sale, unde „peisajul de deasupra si de sub apa este o singura piele continua, facand suprafata apei singura diviziune dintre deasupra si dedesubt. ” Ea a adaugat ca acest lucru a inspirat cladirea sa arate de parca ar fi fost ridicata usor de la sol pentru a forma o movila cu aspect natural.

La inceputul acestui an, s-a descoperit ca site-ul gazduia o movila de asezare vikinga, care era mult mai mare decat credeau initial. Apoi a fost declarat protejat in temeiul Legii patrimoniului cultural ca fiind una dintre cele mai mari asezari gasite in Norvegia.

Luna trecuta, decizia a fost anulata din cauza rolului sau turistic si cultural din zona.

Designul studioului norvegian a fost castigatorul unui concurs care a vazut participari ale unora dintre cei mai mari arhitecti din Europa, inclusiv Bjarke Ingels Group si Snohetta. Designul a fost ales pentru structura sa minima si neinvaziv care Borre Berglund, CEO al Wale AS, descris ca o „cladire foarte interesant si neobisnuit.“

Cladirea in sine se ridica din pamant si este proiectata sa arate de parca ar fi fost „ridicata de un urias” pentru a dezvalui o cavitate dedesubt care va adaposti centrul.

In interior, The Whale va gazdui spatii de expozitie, birouri, o cafenea si un magazin de cadouri, toate incadrate de ferestre mari din podea pana in tavan, care conecteaza in continuare cladirea cu peisajul sau natural. Acoperisul centrului va fi pavat cu piatra naturala si captusit cu balustrade care sa permita vizitatorilor sa urce in varf si sa fie tratati cu o alta vedere unica a imprejurimilor si oportunitati de observare a balenelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *